Újévi fogadalom? Így könnyű!

Alapvetően szeretek eljárkálni éjszaka egy kicsit kikapcsolódni. Egy kis tánc, beszélgetés és pár finom koktél mindig segít abban, hogy hétfőnként újult erővel vághassak bele a munkába. Ezért is tartom kissé furcsának azt, hogy a szilveszteri programok sosem vonzottak különösebben. Mindig ott volt ezek mögött az az érzés, hogy ez az egész szinte kötelező, ami szerintem elrontja az egészet.

Ezt nem csak úgy mondom, hanem ez a tapasztalatom is. Életem során háromszor tudtak elrángatni eddig szilveszterezni és mindegyik alkalommal úgy voltam vele, hogy kár volt az egész. Olyan erőltetettnek éreztem az egészet. Ráadásul ilyenkor többen többet is isznak a kelleténél és így elég sok idiótába is bele lehet futni, ami csak még tovább rombolja az egész élményt.

Az utolsó szilveszteri bulim öt évvel ezelőtt történt, de most újból teszek egy próbát. Eltelt már öt év, így már kicsit érettebbé vált az ismeretségi köröm is. Ettől azt remélem, hogy valamennyire színvonalasabb lesz majd ez az egész házibuli. Kilenc órakor már ott is voltam a lakáson, de még így is majdnem én érkeztem utolsónak.

Az első benyomások nagyon kellemesre sikerültek, kezdtem bízni benne, hogy most talán végre jól érezhetem majd magam az év utolsó napján. Itt volt szinte az összes barátom, de elég sok ismeretlen arcot is láttam. Szeretek új embereket megismerni, így hát el is kezdtem beszélgetni mindenkivel, akivel csak tudtam.

Ott volt egy Roland nevű srác, akivel elég érdekes beszélgetésem volt. Elmondta, hogy ő minden éven tesz egy újévi fogadalmat, de eddig még egyiket sem sikerült betartani, egy kivételével. Persze rákérdeztem, hogy mi volt az az egy, ami sikerült neki. A válasza az volt, hogy sikerült megalapítani egy sikeres céget. Eléggé érdekelt ez a dolog, de nem akartam üzleti dolgokkal fárasztani egy szilveszteri bulin, így inkább csak telefonszámot cseréltünk, hogy majd később kikérdezhessem erről, ugyanis nekem is annak kiváló üzleti ötleteim, de még nem volt erőm belevágni egy cégalapításba. Talán itt az ideje, hogy újévi fogadalmat tegyek én is?

Nem sokkal később Roland elmondta nekem telefonon, hogy a kft alapítás nem olyan bonyolult, és a kezdőlökést a topcegalapitas.eu-nak köszönheti.

Azt tudni kell rólam, hogy egyáltalán nem vagyok otthon ebben a témában, de a fenti linken található honlap segítségével minden fontos információt teljesen átláthatóan megkaptam egy vállalat beindításával kapcsolatban.

Ez a társaság igazán szívén viseli a kezdő, fiatal vállalkozók sorsát. Ezt többek között abból is éreztem, hogy az oldalukon megtalálható egy gyakran ismételt kérdések szekció is, ahol igazán kielégítő válaszokat kaphatunk a legfontosabb kérdésekre. Tulajdonképpen eddig csak az oldalukat látogattam meg, de ezeken a kérdéseken keresztül máris igazán komoly segítséget kaptam.

Például itt szóba kerül a cég nevének a megválasztásának a kérdése. Itt kiderült számomra, hogy a cég nevében található vezérszóban legalább 3-4 betűs eltérésnek kell lennie a már létező cégnevekkel szemben. Azt tudtam, hogy azonos cég nevek nem létezhetnek, de arról fogalmam sem volt, hogy erre ilyen konkrét, pontos szabály is vonatkozik. Itt még egy linket is elhelyeztek az oldalra látogatók számára, ahol leellenőrizhetik azt, hogy a kigondolt cégnevük megfelelő-e és nem ütközik más vállalkozások elnevezésével. Itt tudtam meg, hogy a vezérszó, amit már évekkel ezelőtt kigondoltam, nem lesz jó, és valami mást kell kitalálnom helyette. Még csak fel sem hívtam Őket, de már is segítséget kaptam tőlük!

A másik dolog, amiről fogalmam sem volt, az, hogy egy cég pontosan mikor is kezdheti meg a gyakorlati működését. Itt ezt is tisztázták a számomra, hiszen itt kiderült, hogy a bejegyzést követően meg is kezdődhet egy vállalat működése, kivéve, ha további engedélyekre van szükség a tevékenységéhez.

Természetesen előfordulhat, hogy olyan kérdéseink is lesznek, melyek itt nincsenek felsorolva. Azonban ilyenkor sincs semmi probléma, hiszen a weboldalon megtalálható a telefonszámuk, amin keresztül nyugodtan felkereshetjük őket. Bizalommal fordulhatunk ehhez a felkészült szolgáltatóhoz bármivel, ami a kft alapításhoz kapcsolódik. Hétfőtől csütörtökig reggel nyolc órától délután öt óráig, pénteken pedig négy óráig hívhatjuk Őket. Abban az esetben, ha nem veszik fel a telefont, rövidesen vissza fognak minket hívni. Ebből is látszik, hogy ez a szolgáltató igazán ügyfélközpontú szellemiségben működik.

Ami engem elsősorban érdekelt az a kft alapítás, de a szolgáltató egyébként más cégformákkal is foglalkozik, ha arra lenne szükségünk.

Az oldalukon egyértelműen láthatjuk a lehetőségeinket: a cégalapítás történhet saját székhellyel, vagy úgy, hogy azt ők is biztosíthatják a számunkra. Én a második lehetőség mellett döntöttem, mert annak számos előnye további előnye van. Sőt, van egy további szolgáltatásuk is, melynek keretében a cégünk székhelye Újlengyelbe fog kerülni. Újlengyelről érdemes tudni, hogy ott nem szednek iparűzési adót a vállalkozásoktól.

Felhívtam őket telefonon, ahol megbeszéltünk egy időpontot egy konzultációhoz. Az irodájuk a Bem rakparton található, egy igazán szép és igényes környezetben. Itt átbeszéltük a lehetőségeimet és arra jutottunk, hogy a cégem számára a budapesti székhelyszolgáltatásuk fogja jeleneti a legjobb megoldást. Ezt követően meg is történt a cégalapítás, amihez még ügyvédet is kaptam, teljesen díjmentesen! Ilyen profizmust és gyorsaságot ritkán láttam eddig az életemben.

Az ügyvéd elintézte, hogy a papírok bekerüljenek a cégbírósághoz, amit követően rövidesen hivatalosan is bejegyzésre került a vállalatom. A bejegyzésről email-t is kaptam.

Gyakorlatilag minden adminisztratív teendőt elintéznek helyettem. Gondoskodtak többek között arról is, hogy a cégtábla szabályosan, a közterületről is látható módon legyen elhelyezve.  A székhelyre érkező leveleket gondosan elraktározzák és be is szkennelik, amit aztán elektronikusan tovább küldenek a számomra.

A konzultáció során rákérdeztem, hogy mi van akkor, ha tárgyalóra lenne szükségem. Itt tudtam meg, hogy a szolgáltatásukba az is beletartozik, hogy tárgyalótermet is a rendelkezésemre bocsátanak, hogy ha az üzleti partnereimet szeretném valahol fogadni. A tárgyalótermet már láttam, és elmondhatom, hogy tökéletesen alkalmas különböző megbeszélések lebonyolítására.

Az általam választott szolgáltatói csomag ára 29.900 forint + áfa. Ez igazán nem nagy ár azért, hogy hat hónapon keresztül biztosítsák a cégünk szélhelyét. Ráadásul ehhez a hat hónaphoz kapunk plusz egy hónapot is ajándékba! Ennél jobb startot el sem képzelhetnék a vállalkozásom számára.

kft alapítás

Teljesen megbízom ebben a szolgáltatóban, aminek az elsődleges oka az, hogy kiváló, AA-s minősítést kapott az egyik legjelentősebb cégminősítőtől.  Magyarországon nagyon kevés cég mondhatja el magáról, hogy ezzel rendelkezik.

Erről a székhelyszolgáltatóról azt is tudni kell, hogy a működése a törvények és a szabályok maximális betartásával történik. Ők már minden céggel kapcsolatos jogi ügyletet és NAV ellenőrzést ismernek, így ezeket maximális felkészültséggel képesek kezelni, ezzel is elősegítve a vállalatunk háborítatlan működését.