Szilveszteri buliban is lehet napelemekről beszélgetni

Kedves ismerőssel találkoztam egy szilveszteri bálban legutóbb. Sokat beszélgettünk arról, hogy kivel mi történt. Nekünk kisbabánk született, ez a dolog is fenekestől felforgatta az életünket, ők pedig házat vettek, ami szintén nem kis dolog. Új otthonuk energiaellátását szerették volna korszerűsíteni. Ebbe természetesen beletartozott a napelemes rendszer telepítése, mellyel a villanyszámla költségeit maradéktalanul ki lehet váltani. Elmondása szerint nagyon megéri a dologba beruházni, mert a napelemes rendszerek árai hamar megtérülnek és környezetkímélő is.

Én is sokat gondolkodtam már azon, hogy utána kellene nézni azon lehetőségeknek, hogy hogyan is lehetne napelemes rendszert telepíteni családi házunk tetejére, ám eddig még soha nem jártam konkrétan utána.

Kedves ismerősöm a megoldást a napelemrendszer.info oldalon találta meg. Ennek a weboldalnak a segítségével bárki egyszerűen, megbízható helyről és gyorsan szerezhet napelemeket családi házának tetejére. Ez a lehetőség több szempontból is rendkívül előnyös.

Elsősorban le tudjuk nullázni a villanyszámlánkat, másodsorban pedig segít a leterhelt környezetet is megóvni valamelyest. Napjainkban a Nap ez egyik legfontosabb megújuló energiaforrás. Az áramtermeléshez tökéletes, mert tiszta, és az áramtermeléshez nincs szükség semmi más energiahordozó felhasználására. A tisztaság itt azt jelenti, hogy használatával nem termelődnek üvegházhatású gázok sem, ellentétben például a fölgáz-, szén-, vagy kőolajkészletek felhasználásával.

Aki megújuló energiaforrásokat használ, mindenképpen hozzájárul ahhoz, hogy a Föld következő generációi számára elegendő erőforrás álljon rendelkezésre majd szükségleteik kielégítéséhez. Ez egy felelős döntés, melyet mindenképpen körültekintően kell meghozni. Nem is gondolnánk, hogy milyen sok szempontot kell figyelembe venni ahhoz, a megfelelő megoldást meg lehessen találni.

Elsősorban nagyon fontosak a családi ház egyéni adottságai, és persze a megrendelő elképzelései is. Meg kell becsülni az évente falhasznált áram mennyiségét, ebből lehet majd következtetni arra, hogy mekkora teljesítményű napelemre lesz szükség. Emellett nagyon fontos még az elemek tájolása. A leghatékonyabb működés érdekében 35-40 fokos dőlésszögben kell a napelemeket elhelyezni. Ennek ellenére akkor sem kell aggódni, ha valaki sík tetőre szeretne napelemet rakatni, hiszen erre is megvannak a megfelelő tartószerkezetek. Ezek alkalmazásával a hatás éppen olyan lesz, mintha a napelemek egy ferde tetőn helyezkednének el.

A helyszíni felmérések során sor kerül a teljesítmény, illetve a megfelelő napelemek típusának és számának meghatározására és az elhelyezés betájolására is. A napelemek könnyedén a ház tetejére, esetleg az oldalára helyezhetők, telepítésük nem jár nagyobb átalakítással, építkezéssel vagy rombolással. A napelemek megléte nincs semmilyen hatással a környezetre, nincs zajtermelés és az ökoszisztémára sincsen semmilyen hatással ellentétben a szél- vagy vízerőművek kialakításával.

A napelemrendszer.info oldal rendkívül informatív. A weblapon található cikkek és írások összeszedettek, információban gazdagok és felkeltik az érdeklődést a téma iránt. Részletesen bemutatják ezen rendszerek minden előnyét és levezetik a napelemrendszerek árainak megtérülését.  Én ismerősöm javaslatra kerestem fel az oldalt, és minél több leírást olvastam a témáról, annál jobban érdekelni kezdett. Örömmel láttam, hogy a beruházásra állami pályázat is létezik, mely ráadásul 100%-os mértékű, ezért úgy döntöttem, hogy kitöltöm a honlapon található ajánlatkérő űrlapot. Ehhez csak néhány adatot kellett megadni, úgy, mint a jelenlegi havi villanyszámla összege, név, mobilszám és az email-es elérhetőség. Az adatok megadása után nincs más dolgunk, mint várni, hogy a szakemberek felkeressenek a napelemrendszer.info-tól, hogy megbeszéljük a további részleteket a kiszállást és a tervezést illetően.

Nem gondoltam volna, hogy a szilveszteri mulatozás közben ilyen hasznos információkra teszek majd szert, de nagyon örülök neki, hogy így történt.