Napelemes rendszer pályázatból?

Nem egy szilveszteri parti átlagos témája, de mi konkrétan a legutóbb erről beszélgettünk. Persze nem maradt el a pezsgőzés és a táncolás sem, de mivel már nem vagyunk fiatalok, ezért az év utolsó napja nem a féktelen partizásról szólt, hanem inkább a baráti együttlétről. Beszélgettünk, iszogattunk és terveztük a jövőt. Ugyan ki ne tenné ezt az év utolsó napján.

Nem voltunk ugyan sokan, de kiderült, hogy a társaság felének már napelemes rendszer segíti az életét. A napelemek pályázat sokakat foglalkoztat, hisz ki ne szeretne támogatásból fejleszteni. Így az embernek nem magának kell finanszíroznia a rendszer kiépítését. Sokan nem rendelkeznek ekkora megtakarítással, viszont szeretnének napelemes rendszert.

Hogy miért jó a napelem? Azért, mert környezetbarát, mert segítségével le tudjuk nullázni a villanyszámlánkat. Ehhez azonban az is kell, hogy egy profi csapatba bízzuk magunkat, mint amilyen a napelemesrendszerek.info. Itt egyébként nagyon sok tanácsot kaphatunk arra nézve, hogy mire is kell figyelni az ilyen rendszereknél.

napelemek pályázat

Alapvetően arról, hogy mi is az a napelem. Bizonyára sokan találkoztak már vele, hogy a tetőkön napelemes cellák gyűjtik a nap energiáját. Igen ám, de ez az összegyűjtött energia nem használható fel közvetlenül a háztartásokban, szükség van egy inverterre, ami átalakítja. Aztán vannak olyan rendszerek, melyeket a hálózatra kell kötni és így a felesleges energiát visszajuttatja a rendszerbe, ezért egyébként az áramszolgáltató egy minimális összeget fizet is, de ez elenyésző. Más rendszerek pedig begyűjtik a felesleget és akkumulátorban tárolják. A kérdés tehát nagyon összetett és aki ilyet szeretne, alaposan utána kell olvasnia. Szerencsére a napelemesrendszerek.info-n minden fontos információt megtalálunk.

Hogy mire kell figyelni a tervezésnél, telepítésnél. Mivel az ilyen rendszerek telepítése általában nagyon rövid idő alatt lezajlik, ezért érdemes inkább rászánni az időt a tervezésre. Ezt egy szakember segítségével lehet megtenni, az első lépés azonban, hogy megnézzük, mennyi áramra is van szüksége a háztartásunknak. Ez a kiindulópont, ez határozza meg, hogy milyen teljesítményű napelemes rendszerre van szükségünk.

A pályázat, melyet a magánszemélyek számára alkottak meg, ideiglenesen szünetel ugyan, azonban nem árt tudni, hogy mire is számíthatnak azok, akik belevágnak. Ez a támogatás, pályázat nem a klasszikus értelemben vett, hanem egy nulla százalékos hitel. Ami igazán kedvező, hisz a kezdeti költségeket finanszírozza, amikor a rendszer már működik, akkor egy olyan törlesztőrészletet kell fizetni, ami nagyjából meg szokott egyezni a villanyszámlával. Villanyszámlát viszont ilyenkor már nem kell fizetni, hisz a napelemek működtetik a rendszert. Amikor pedig lejár a hitel törlesztőrészlete, akkortól valóban ingyen lesz az áram. A napelemek pályázat sem egyetlen lehetőség, aki ellátogat a napelemespalyazatok.info-ra, az láthatja, hogy milyen lehetőségek vannak. Érdemes alaposan átböngészni, kérdezni és belevágni.