Minden a legrosszabbkor tud jönni

Tavalyi évben végre valahára elszántuk magunkat barátommal, hogy szilveszter alkalmával elbújunk a világ elől és foglalunk szállást egy szuper szállodába. No, nyilván nem egy tanyasi magány, de mégiscsak nagyszerű pihenésre számítottunk, ami a melós év után nagyon ránk fért végre. A karácsonyi időszak után már tűkön ülve vártuk, hogy elindulhassunk úticélunkra. Szépen bepakoltunk mindent már előre napokkal, hogy semmi se maradjon otthon. Különösképpen a szép rucim, ami miatt örültem is, hogy egy szállodában ünnepelhetem a szilvesztert, mivel szeretek kiöltözni. Azonban volt olyan pechem, hogy az indulás előtti napon begyulladt a bölcsességfogam.

Egész este csak fetrengtem a fájdalomtól annyira nem akart enyhülni semmilyen fájdalomcsillapítótól. Egyetlen reményem volt, hogy reggelig valahogy kibírom, hogy elmehessek orvoshoz. A sürgősségit nem szerettem volna megkockáztatni, ezért kerestem egy magánorvosi rendelőt, ahova remélhetőleg sikerül mihamarabb elmennem. A nagy keresésekben bukkantam rá egy honlapra, a fogorvosbudapest.info-ra, amely nincs is messze tőlünk.

Habár elsősorban bölcsességfog húzásra lesz szükségem valószínűleg, de a klinika honlapján lévők meggyőztek arról, hogyha beválnak akkor fel fogom még keresni őket egy fogfehérítés miatt is. Jelenleg azonban el kellett intéznem a bölcsességfog problémámat is, ezért reggel fel is hívtam a rendelőt. Nagyon segítőkész hölgy vette fel a telefont, rögtön keresett is még aznapra időpontot, ami miatt rendkívül hálás vagyok neki. A fogorvosi klinikára beérve már nagyon vártam, hogy megszabadítsanak fájdalmamtól. Az orvos amikor megnézte, hogy mi a helyzet a bölcsességfogammal mondta, hogy az egész teljesen be van gyulladva, és ezt muszáj kihúzni. Gondoltam, hogy ez lesz a vége, de nem aggodalmaskodtam, egy bölcsességfog elvesztése nem annyira nagy probléma. Sőt, rengeteg ismerősömnek gyűlik meg vele a baja. Relatíve gyorsan végeztem a rendelőben, amikor hazaértem még nézelődtem a honlapon egy keveset. A bölcsességfog témájában találtam egy cikket, amely a vele kapcsolatos tévhitekre és kérdésekre válaszol.

A cikkből kiderül, hogy habár rengetegen azt vallják a bölcsességfogat mindig ki kell húzni, ez cseppet sincs így. A bölcsességfog régen az emberek számára egy fontos funkciót ellátó foga volt, de manapság már nem találkozunk nehezen megrágható ételekkel, ezért az evolúció során elvesztette funkcionalitását. Sokaknál ki sem alakul ez a fog. Azonban, ha ki is nő, akkor sem kell feltétlenül megszabadulni tőle, hiszen ellátja alap feladatát a többi fog mellett is. Akkor van probléma, ha begyullad, nem jól nő ki stb. A cikkben az szerepel, hogy nem szabad kihúzni gyulladt fogat, esetemben azonban ezt muszáj volt meglépni, annyira rossz volt a helyzet, de kaptam mellé antibiotikumot, hogy hamarabb helyreálljon. Én csak dicsérni tudom a klinikát, hiszen gyorsan megoldották a nem kicsi problémámat, létezni is alig bírtam a fájdalom mellett. Másrészt az áraik sincsenek elszállva, hiszen a bölcsességfog kihúzása alaphangon 10.000Ft, míg sebészi beavatkozással együtt 15.000Ft-ba kerül. Ez szerintem egy magánrendelőnél teljes mértékben elfogadható árnak minősül.

Biztos vagyok benne, hogy meg fogom látogatni a helyet még esztétikai fogászati ellátás miatt is. Most viszont igyekszünk megint elutazni, hátha sikerül bepótolni a szilveszteri utazást.