Mi az, amiért még én is szeretem a szilvesztert?

Megmondom őszintén, az egynapos “ereszdelahajam” és bulizás nem az én világom. Nem éltem át sosem, miért jó túllelkesedni szilveszterkor, mármint olyan értelemben, hogy ilyenkor aztán nagyon felöntünk a garatra, és jobban kell ezen az éjszakán bulizni, mint tenné azt az ember szinte bármikor. Mert most aztán mindenki bulizik – így át kéne érezni, hogy valami nagyobb esemény ez a többihez képest.

Mégis szeretem valamiért a szilvesztereket. Főleg, mert arra tényleg jó alkalmat biztosít ez a dátum, hogy újult erővel belevágjunk új dolgokba. Nem tudom, miért, de ebben mégis tudok hinni. Megvan a hangulata az újévi nagy vállalásoknak, és az is segít, hogy volt akkora szerencsém, hogy évek óta MINDEN bejött, amibe belevágtam! Az idei nagy projekt az volt, hogy bővítjük a céget, és beújítunk egy nagyobb cégautó-flottát, mert így lehet tényleg haladni, a mi szintünkön már. A Flottauto Lízing lett ebben a partnerünk, már pár hónapja együtt működünk, és eddig tényleg csak a pozitív tapasztalatokat tudnám sorolni.

Na de azért nem “akkora” cégautó-flottára kell gondolni, csak pár gépkocsira, viszont olyan profizmussal intéztük ezt a partnerünknek köszönhetően, mint bármely óriás-vállalat. Valóban fellendítette a cégünket, hogy jól menedzselhető, működő konstrukciót találtunk, és választottunk az általuk kínált lehetőségek, csomagok közül. A nyílt végű lízing lehetőségét azért nem ajánlották, mert szeret a NAV ezek után a dolgok után érdeklődni, de hála Istennek, nekik köszönhetően adók, és biztosítások, no meg minden egyéb terén megtaláltuk a módszert, hogy mindenben rendben legyünk, pénzügyileg és minden értelemben. Nem nekünk kell minden apróság után rohangálni, mintha magánemberként tartanánk fenn egy-két kocsit például.

Összegezve, a nyílt végű lízing valóban nem lett volna számunkra ideális, egyébként sem éltünk volna olyan opciókkal, amik a folyamat végén azt a lehetőség kínálják, hogy a tulajdonunkba vegyünk gépjárműveket, de lett egy komoly autóparkunk, ami élhetőbbé tette munkatársaink számára hétköznapokat. A biztosítási- és szervizköltségen sokat spórolunk, illetve a Flottauto nevű társaság segít tényleg minden cégnek a saját arculatához szabni az autóparkját, és akkor is sokat tudnak segíteni a költségek racionalizálásában, ha nem egy multicégéhez mérhető “parkot” szeretnénk. Az egyediség, és személyreszabottság – tényleg ezek a legjobb dolgok, amiket bárki kínálhat. Javaslom, olvassa el, aki tervez hasonlót, hogy mit írnak, mire is kell figyelni, mert nem az a lényeg, hogy tudjon valaki ajánlani egy jó autót, és meg tudja mondani, hogy a mi tevékenységünkhöz dízel- vagy benzinüzemű, netán valamilyen újféle erőforrással üzemelő autó passzol, hanem hogy átfogóan tudjunk gondolkodni, és mindig megfelelő időtávra, több kocsival is. A rejtett dolgok sora, a finanszírozási formák végig nem gondolt sajátosságai – rossz esetben még a cégünk is rámehet, de minimum az éves költségvetésünk, ha benézünk valamit! Akarjunk jót magunknak, mert az autó nem tűzőgép, vagy asztali PC-szintű dolog, a Flottautóval meg fogunk lepődni, milyen sokat lehet spórolni is, miközben nem fogunk vesződni az ezernyi aprósággal, és az autók körül mindig adódó kellemetlenségekkel. Átadhatunk jó pár nagy terhet – ha tetszik, hogy az autó valódi “haszonállattá” váljon, amivel törődni is kell ugyan, de a fő dolga, hogy a munkánkat segítse.