Az energetikai tanúsítvány is szóba került a szilveszteri buliban

Az év végi nagy hajrá után jólesett egy kicsit szórakozni, megpihenni. A karácsony előtti időszak a munkahelyen elég nagy nyomás alá helyezett mindenkit, alig vártuk már, hogy egy kicsi szünet legyen. Megszoktuk, ez természetes, de jólesik mindig a pihenés. Minden évben kibérelünk egy vidéki házat a barátainkkal és ott töltjük az óév utolsó és az újév első napját. Most sem volt ez másként.

Ahogy telnek az évek, úgy ezek az együttlétek sem a féktelen partizásról és iszogatásról szólnak, sokkal inkább beszélgetünk, játszunk, jól érezzük magunkat. A vendégház most is fantasztikus volt, és mivel minden évben máshova látogatunk el, így az országot is jobban megismerjük, szép tájakra utazgatunk. A buliban szóba került az is az esti beszélgetéskor, hogy kinek milyen tervei vannak az új esztendőre.

https://www.e-tanusitas.eu/

Kiderült, hogy többen is új ház vásárlásán gondolkodnak, hisz bővült a család, vagy épp megváltoztak a prioritások. És hamar eljutottunk az energetikai tanúsítvány kérdéséhez. A https://www.e-tanusitas.eu/ pedig segít abban, hogy kényelmesen és gyorsan hozzájussunk ingatlanunk energetikai tanúsítványához. Erre az eladáshoz mindenképp szükség van, 2009 óta az újépítésű, 2012 óta pedig minden épület esetében kell ilyen tanúsítvánnyal rendelkezni.

Hogy mi is ez és mit csinál a https://www.e-tanusitas.eu/? A tanúsítvány megmutatja, hogy mennyi energia szükséges az ingatlan fenntartásához. Leegyszerűsítve azt, hogy mennyibe kerül a fenntartás, milyen rezsiköltségekkel lehet számolni. Így amikor az https://www.e-tanusitas.eu/-hoz fordulunk, először is az adatok felvétele történik meg, majd a helyszíni felmérés. Ekkor a szakemberek megnézik, hogy milyen a lakás, a ház. Milyen a hőszigetelés, milyen a nyílászárók állapota és így tovább. Ezek alapján pedig elkészül az energetikai tanúsítvány, ami 12-24 órán belül máris az ügyfélnél lehet. Amikor gyorsan van rá szükség, minden perc számít, az https://www.e-tanusitas.eu/ pedig segít, hogy gyorsan elkészüljön a tanúsítvány.

Érdemes szót ejteni ilyen témákról is, hisz azért vagyunk barátok, hogy segítsük egymást, amiben csak tudjuk. Épp ezért volt hasznos ez az beszélgetés is, szóba került ugyanis az https://www.e-tanusitas.eu/, ahol további kedvezményeket is elérhetünk. Például az ügyfelek egy ingyenes kisokossal is gazdagodnak, egy négyezer forint értékű kiadvánnyal, melyben hasznos tippeket, tanácsokat olvashatnak. Hogy milyen témákban? Például az energiatakarékosság témájában, vagy épp a felújítás témakörében. Ráadásul ha a tanúsítvány elkészítését követő három hónapon belül vásárolunk új ingatlant, és ha a partner ügyvédi irodát választjuk az adásvételi szerződéssel kapcsolatban, akkor az ügyvédi munkadíjból 50 ezer forint kedvezményt kapunk.

Az ország bármely területéről várják a megkereséseket, akár telefonon, akár az https://www.e-tanusitas.eu/ oldalon található űrlap kitöltésével. Az energetikai tanúsítvány elkészítésére árgaranciát vállalnak, a legjobb árat kínálják a piacon. Az árakat a honlapon mi magunk is megnézhetjük.

Az ingatlanok energetikai tanúsítványa azt mutatja meg, hogy mennyire energiatakarékos egy épület. A legjobb kategória az AA++, ami egy minimális energiaigényű otthont jelent, a legrosszabb pedig a JJ, ami kiemelkedően rossznak számít. Jó tudni, hogy a https://www.e-tanusitas.eu/ által készített energetikai tanúsítvány tíz évig érvényes, amennyiben azonban komoly változtatások történnek az ingatlanban, érdemes újat csináltatni. Melyek ezek a változtatások? Például a szigetelés, a nyílászárók cseréje, a fűtésrendszer korszerűsítése. Azért is érdemes újat csináltatni, mert ha az ingatlan eladására kerül sor, drágábban el lehet adni egy olyan ingatlant, aminek jobb a besorolása.

Ezekről a témákról is beszélgettünk a szilveszteri buliban, és abban maradtunk, hogy ha sikerül a házvásárlás, akkor a társaság nemcsak szilveszterkor fog találkozni, hanem a házavató buliban is.