Anyukám is kipróbálta velünk a balatoni vitorlázást

Szilveszterkor az ember mindig megfogadja, hogy a következő éve jobb lesz majd, mint a mostani. A nagy lelkesedés tart körülbelül január második hetéig, amikor is mindenki visszaesik a megszokott rutinjába, és ugyanazokat a megszokott dolgokat csinálja, amik már évek óta berögződtek neki. Ez nem minden esetben rossz dolog, ugyanakkor sok izgalmas dologról maradhatunk le, ha mindig ragaszkodunk a régi, bevált módszereinkhez. Erről van egy érdekes történetem.

Édesanyám mindig is félős típus volt. Amikor azt javasoltuk a testvéreimmel pár éve, hogy menjünk el vitorlázni a Balatonra, természetesen nem támogatta az ötletet, de abba beleegyezett, hogy ránéz a weboldalra, ahonnan az ötletet szedtük. Leültettük az otthoni PC elé, és megnyitottuk neki a https://balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/ linket. Elkezdte nézegetni a BalatonPRO oldalát, és teljesen belemélyült.

Egy órával később állt fel a géptől, és azt mondta, beleegyezik a vitorlás kirándulásba, de csak nyáron, ha mindhárman kitűnőek leszünk a tesóimmal. Azt mondta, nem szereti az ilyen veszélyes mókákat, de a BalatonPRO oldalát olvasva egy felelősségteljes és segítőkész csapatnak érezte a céget, akikkel szívesen kipróbálná még ő is ezt az élményt. A másik, ami meggyőzte, az a két órás vitorlázás lehetősége volt kapitánnyal. A https://balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/ ugyanis azt írta, hogy akár ilyen rövid időtartamra is ki lehet próbálni a hajókázást, és igény esetén meg lehet hosszabbítani, így igazán nincs veszítenivalónk akkor sem, ha a fedélzeten döbbenünk rá, hogy nem élvezzük a programot.

Anyukánknak az is nagyon tetszett, hogy a hajókról alaprajzokat, képeket és videókat tudott nézni, és pontosan tudta, hogy melyik hogyan van berendezve, milyen tartozékok vannak hozzá, így fel volt készülve arra, hogy mire számítson. A pontos modell kiválasztásában végül a BalatonPRO is segítséget nyújtott.

Végre eljött a nagy nap: felszálltunk a hajóra, ami csak a miénk volt a két órás privát kirándulásra. A hajóról a legszebb balatoni tájakat láttuk, a kapitány nagyon kedves volt, és még anyukám is nyugodtnak tűnt, aki még egy strandcsúszdában is életveszélyt lát. Persze készült üdítőkkel és szendvicsekkel, amiket fel is hozhattunk bármiféle gond nélkül a hajóra, de a BalatonPRO étel-és italkészítést is vállalt volna – legközelebb lehet, hogy ezt fogjuk igénybe venni, hiszen így nem kell cipelnünk a flakonokat és az alufóliába csomagolt rántott husis szendvicseket.

 Miután ilyen jól sikerült a vitorlás kirándulás, természetesen nagyon boldogak voltunk a tesóimmal, hogy megmutattuk a https://balatonpro.hu/vitorlas-berles-balaton/ linket anyukánknak. Már rá is bólintott arra, hogy jövőre egy egész hétvégés hajókázásra menjünk közösen, és a húgom augusztusi szülinapját is ott fogjuk tölteni, hiszen születésnapi csomagja is van a BalatonPRO-nak!